Kortenberg is een Boekstart-gemeente

2018

Met (voor)lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom is Kortenberg sinds kort een officiële Boekstart-gemeente. Boekstart is een leesbevorderingsinitiatief van Iedereen Leest dat kinderen van 0 tot 2,5 jaar en hun ouders met lezen, boeken én met de bibliotheek in contact wil brengen.

In de praktijk wil de Bib ouders van baby’s en peuters regelmatig een boekenpakket met informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau doen. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Wanneer hun kindje zes maanden is, krijgen ouders een eerste babyboeken-pakketje tijdens de consultatie bij Kind & Gezin. Op 15 maanden bezorgt het consultatiebureau van Kind & Gezin de ouders een uitnodiging om in de Bib een peutertas op te halen met daarin twee peuterboekjes en een brochure met tips over voorlezen.

De Bib beschikt sinds kort ook over een collectie voor de allerkleinsten: van badboekjes tot knisper- en kartonboekjes. In de jeugdafdeling van de Bib werd bovendien een heuse Boekstart-hoek opgericht. Kom jij ook een kijkje nemen?

De Bib is partner van het Huis van het Kind Kortenberg.