Samen maken we van Kortenberg het grootste openluchtmuseum!

20
apr
2020

Update 5 juli 2020

Het openluchtmuseum van Kortenberg is afgelopen. De dienst Cultuur bedankt alle deelnemers.

Oorspronkelijk bericht

Bedenk eens wat een quarantaine zou zijn zonder boeken, films, muziek, ...

In deze speciale tijden helpen kunst en cultuur bij het vinden van ontspanning, genot, afleiding, inspiratie, ...

Om iedereen van dit moois te laten genieten wil de gemeente, samen met haar inwoners, Kortenberg omtoveren tot het grootste openluchtmuseum van België.

In iedereen schuilt wel een kunstenaar, ook al is het maar een kleine. De gemeente vraagt haar inwoners om tijdens de coronaperiode een zelfgemaakt kunstwerk achter het raam, in de voortuin of ergens anders zichtbaar te plaatsen: een schilderij, een gedicht, een tekening, een houtsculptuur, een bloemschikwerk, een mooie foto, een beeldhouwwerk, een sprei in patchwork, een collage, zelfgemaakte kaarsen, juweeltjes, ...

Ook kinderen kunnen deelnemen. Laat hen kleiwerkjes maken en exposeren in de voortuin, laat hen met raamstiften het raam veranderen in een reuzegroot schilderij of laat hen zich uitleven met papier-maché voor een 3D-kunstwerk.

Plaats bij je werk de affiche ‘Openluchtmuseum Kortenberg’ zodat alle voorbijgangers zien dat jouw werk deel uitmaakt van de collectie. Druk de affiche af die je vindt op www.kortenberg.be/openluchtmuseum of vraag een papieren versie aan die via de post opgestuurd wordt via info@kortenberg.be of 02 755 30 70.

Maak vrijblijvend een foto van je werk en post deze, met vermelding van je straatnaam, op de Facebookpagina van de cultuurdienst Kortenberg. Zo weten de inwoners alle kunstwerken te vinden. Voeg zeker #openluchtmuseumKortenberg toe aan al jouw foto’s op Instagram!

Veel plezier gewenst tijdens het creëren of het bezichtigen van de kunstwerken!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

Contactinformatie