Bevraging vernieuwing speelterrein Everberg

4
jan
2021

Hallo!

Ben jij een kind, heb jij kinderen of werk je regelmatig met kinderen? Lees dan gerust verder en fijn dat je even mee wilt nadenken over een nieuwe inrichting van het speelterrein in Everberg. De speeltoestellen die momenteel op het terrein staan worden stilaan wat te oud. Daarom zal deze plek opnieuw aangelegd worden.

Omdat jij, je broer, je zus, je zoon of je dochter gebruiker zijn van deze speeltuin is het natuurlijk heel leuk en handig dat je mee kan nadenken over de nieuwe speeltoestellen die er komen. Per slot van rekening moet de nieuwe speeltuin een plek worden waar je graag vertoeft en waar het uitdagend spelen is.

Wat kan jij doen?

In de de bevraging voor de vernieuwing van het speelterrein in Everberg zie je foto's van speeltoestellen die in de nieuwe speeltuin kunnen komen. Bij elk speeltoestel kan je tot en met 31 januari 2021 aangeven of je het leuk zou vinden als dit speeltoestel in de nieuwe speeltuin zou komen, of (eerder) niet. Nadat vele andere kinderen en grote mensen deze vragenlijst ook ingevuld hebben, kan de dienst Jeugd bekijken welke speeltoestellen erg populair en dus gewenst zijn en welke speeltoestellen he-le-maal niet in de speeltuin mogen komen. Op die manier proberen we er samen een nieuwe, toffe speeltuin van te maken!

Doe je mee?

Oh ja! Nog één ding!

Sommige foto's van de speeltoestellen hebben in de rechterbovenhoek een groen 'plusteken'. Dat wil zeggen dat deze speeltoestellen ook toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking (bijvoorbeeld kinderen die in een rolstoel zitten). Zij moeten toch ook kunnen spelen in de speeltuin? Het leuke aan deze speeltoestellen is wel dat élk kind hierop kan spelen. Ook kinderen die helemaal geen stapproblemen hebben. Ideaal om echt volledig samen, met iedereen, te spelen, vind je niet?

Dank je wel om de vragenlijst mee in te vullen! We gaan samen voor een toffe, nieuwe speelplek!

Hoe gaat het nu verder?

Alle antwoorden worden in de periode februari-maart 2021 bekeken en bestudeerd om nadien één voorstel te kunnen doen aan de burgemeester en de schepenen. Zij zullen uiteindelijk beslissen hoe de speeltuin er zal uitzien, maar proberen hierbij heel goed rekening te houden met jouw ideeën.

Nadien moet er heel wat belangrijk papierwerk gebeuren om te mogen starten met het vernieuwen van de speeltuin. We proberen de bouw van de nieuwe speeltuin op te starten in de loop van augustus-september 2021.

Heb je nog vragen of wil je op de hoogte blijven van hoe de speeltuin er uiteindelijk zal uitzien? Neem gerust contact op met de Jeugddienst via de contactgegevens onderaan deze pagina.

 

Contactinformatie